Cadeaubon Brugge

In Brugge werd recent een nieuw initiatief opgestart genaamd ‘Cadeaubon Brugge‘ (zie cadeaubonbrugge.be en het laatste nieuws)
Iemand die een Cadeaubon Brugge ontvangt kan deze besteden in een deelnemende handelaar naar keuze.
 • Registratie op cadeaubon Brugge op zich is geheel kosteloos.
 • Elke deelnemende zaak krijgt een plaats op cadeaubonbrugge.be.
 • Elke bon bevat een unieke code. Bij ontvangst van de cadeaubon kan deze code eenvoudig online geverifieerd worden (op tadabon.be/verifieer), wat meteen ook het signaal is dat de cadeaubon in jouw zaak is gebruikt.
 • De waarde van de cadeaubon wordt vervolgens automatisch uitbetaald. Hierop wordt 8% (excl. BTW) afgehouden voor de werking van ‘Cadeaubon Brugge’
Indien je wenst deel te nemen kan dit door te mailen naar info@cadeaubonbrugge.be met vermelding van de naam van de zaak en van de zaakvoerder.

Autoluwe winkelstraten vanaf februari 2016

Het nieuwe mobiliteitsplan van de Stad streeft dan ook naar een uitbreiding van een voetgangerszone.  In deze voetgangerszone wordt bijzonder aandacht geschonken aan het vermijden van conflicten tussen voetgangers en fietsers.  Een eerste realisatie van de uitbreiding van deze voetgangerszone is nu een feit.
Het College van Burgemeester en Schepenen besliste in zitting van 21 december 2015 om elke zaterdag en elke eerste zondag van de maand een gedeelte van de binnenstad autoluw te maken in het kader van het nieuwe mobiliteitsplan.  Concreet start dit dus vanaf zaterdag 6 en zondag 7 februari 2016.
Om het shoppen op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen, zullen de volgende straten op voormelde dagen van 10.00 tot 18.00 uur autoluw worden gemaakt: Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat en Zuidzandstraat.

Concreet betekent dit dat in deze straten verder alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen en rijdieren verboden zal zijn op basis van een aanvullend reglement.  Deze bepaling geldt niet voor fietsers en hulpdiensten, noch voor elektrische rolstoelen gebruikt door personen met een handicap.
Enkel de bussen van De Lijn krijgen op die dag toestemming om via de Zuidzandstraat de tijdelijke halte in het Sint-Salvatorskerkhof te bereiken.
Dit houdt ook in dat Parking Zilverpand van 10.00 tot 18.00 uur niet bereikbaar zal zijn. Hebt u een abonnement in parking Zilverpand, dan ontvangt u binnenkort een gepersonaliseerd schrijven over deze verkeersvrije dagen.

Taxi’s, bussen, koetsen, SightSeeing Line en koetsen

De taxistandplaatsen op de Markt en in de Adriaan Willaertstraat blijven behouden.
De taxi’s zullen de taxistandplaatsen kunnen bereiken via Katelijnestraat – Mariastraat – Oude Burg – Wollestraat (uit Oude Burg linksaf naar de Markt). Wegrijden via de Vlamingstraat.
De bussen van De Lijn rijden volgens aangepaste trajecten. De bediening van de halte Markt valt weg. De dichtstbijzijnde haltes zijn de halte aan de Stadsschouwburg en de nieuwe tijdelijke haltes aan de Dijver, in het Sint-Salvatorskerkhof en op het Guido Gezelleplein.
De huurkoetsen behouden de halte op de Markt en de busjes van de SightSeeing Line behouden ook de halte op de Markt.

Verkeersmaatregelen

De Politie neemt de nodige verkeersmaatregelen zodat alle garages in de onmiddellijke omgeving van de verkeersluwe winkelstraten ten allen tijde bereikbaar blijven mits het in acht nemen van de door u mogelijke voorzorgen.

Doorlaatbewijzen

Haal tijdig uw wagen uit uw garage mocht u de wagen één van die dagen nodig hebben en plan het terug parkeren in de garage ook liefst na 18.00 uur. Lukt dit niet, dan kan u bij de Mobiliteitsdienst op de Burg een tijdelijk doorlaatbewijs aanvragen.  Dit doorlaatbewijs geldt voor alle autovrije winkelzaterdagen en eerste zondagen van de maand het hele jaar 2016.
Om een dergelijk doorlaatbewijs te verkrijgen, brengt u uw identiteitskaart, het kentekenbewijs van het voertuig en een bewijs van ontoegankelijke garage mee naar de Mobiliteitsdienst. U kan dit bewijzen met uw eigendomsakte, huurcontract of gebruiksovereenkomst met exacte vermelding van de ingang van de garage en het nummer van de box of de standplaats of het aantal parkeermogelijkheden op het parkeerterrein of in de garage.
De Mobiliteitsdienst is open van maandag tot vrijdag telkens van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook ’s namiddags van 14.00 tot 18.00 uur.

Zondag 18 oktober: Bubbelbus

Op zondag 18 oktober kunnen zo’n 400 klanten van vijftien Brugse handelaars voor de tweede maal shophoppen in de Brugse binnenstad.

Verschillende Volkswagenbusjes rijden tussen 14 en 19u30 rond en brengen genodigden van de ene pitstop naar de andere waar ze bubbels kunnen bijtanken, alvorens andere Brugse ondernemingen te ontdekken!

De busjes houden halt in de Katelijnestraat, Langestraat, Hoogstraat, Ezelstraat, Geldmuntstraat, Zuidzandstraat en op het Walplein.

bubbelbus2015

Neem als handelaar deel aan de 'Doe Goed Pas'

De Vrijwilligerscentrale bestaat dit jaar 5 jaar en dat moet gevierd worden! Om Brugse vrijwilligers en mantelzorgers extra te bedanken wil het stadsbestuur hen een “Doe Goed Pas” schenken. Deze unieke kortingskaart zal eind 2015 verspreid worden en zal geldig zijn vanaf 1 januari 2016 voor de periode van 1 jaar. Maar liefst 10.000 vrijwilligers en mantelzorgers, verspreid over meer dan 200 Brugse organisaties, zullen recht hebben op de Doe Goed Pas.

Deelnemen als handelaar?

Stad Brugge is op zoek naar enthousiaste lokale handelaars die willen meewerken aan dit unieke project. U kunt een korting aanbieden of een ander leuk voordeel. Wat je wilt aanbieden en onder welke voorwaarden, dat kies je als handelaar helemaal zelf. Wij vinden het project zowel interessant voor starters als gevestigde handelaars. Zo bereikt u niet alleen een nieuw cliënteel, maar toont u uw goed hart voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. Via een website en media-aandacht zal ook uw bijdrage in de verf gezet worden.

Wil je mee deel uitmaken van de ‘Doe Goed Pas sponsors’ neem dan contact op met de Brugse Vrijwilligerscentrale via Lies Tamsin op het nummer 050 44 86 48 of via lies.tamsin@brugge.be

Winkelzondagen

Op vraag van verschillende handelaars van de hoofdwinkelstraten is Stad Brugge dienst lokale Economie gestart met een winkelzondag in de binnenstad.

Alle leden van handelskringen en individuele handelaars in de binnenstad kunnen uiteraard vermeld worden op de website. Hierbij de link naar de website van stad Brugge https://www.brugge.be/winkelen-op-zondag-in-brugge. Als handelaars willen meedoen met de opening op zondag, dienen ze gewoon het digitaal invulformulier in te vullen en te verzenden.

Lady Sunday in Oud St Jan

Zondag 03 maart is er opnieuw : LADY SUNDAY BRUGGE .

leukste beurs voor de vrouw van nu !

De nieuwste trends, koopjes, hebbedingetjes, gadgets, handige producten, mooie ideeën en nog veel meer voor de moderne vrouw. Ontspannen en genieten van wat Vlaanderen te bieden heeft qua trendsettende, verrassende, kleurrijke (web)winkels met een vrouwelijke toets.

We zetten de hipste “ lady-shops “ in de verf.

Voor dit hippe evenement kiezen we bewust voor vrouwgerichte handelaars en ondernemers.

Trendsettende, verrassende, kleurrijke (web)winkels met een vrouwelijke toets.

De organisatoren komen uit de regio Brugge: Anne-Mieke Beernaert & Bie Debevere.
2 enthousiaste praatgrage dames – maar vooral: zelfstandige ondernemers én 100% van deze tijd.

 1. Bie Debevere

  winkel + webshop: Miss Beaver Noordzandstraat 69 – 8000 Brugge
  beavershop@hotmail.comhttp://www.missbeaver.be

Miss Beaver is dé shop voor vrouwen met pit ! Betaalbare mode met een twist: King Louie, 2Two,Nice things, Lien& Giel, Sugarhill Boutique, … accessoires en veel meer.
Mix & match en creëer je eigen ensemble ! Funky retrofashion voor de eigentijdse vrouw die zich wil onderscheiden ! Because life should be fun !

 1. Anne-Mieke Beernaert

  atelier + workshops + webshop: Miete Confiete – Wantestraat 122 – 8310 Assebroek
  info@mieteconfiete.behttp://www.mieteconfiete.be

Kleurrijk, trendy, hip, origineel ! – alles mag, niks moet.
Nieuwerwets handwerk voor grote en kleine mensjes. Kleurrijke kado’s en originele hebbedingen.

Wolletjes & garen, benodigdheden & accessoires voor breien, haken & creatief zelf maken.
Workshops : o.a. haaklessen, “Start 2 Crochet”, stofferen van boekjes, “Kids Couture Atelier”, …

Locatie in het hart van Brugge. Site Oud Sint-Jan.

Deze najaarseditie van ‘Lady Sunday’ gaat door

in de polyvalente benedenzaal van het congres-

en evenementencentrum ‘Oud Sint-Jan.

Een toplocatie met voldoende knowhow en
infrastructuur.


Deze unieke historische site is makkelijk bereikbaar,

heeft een eigen parking (ingang Zonnekemeers)

en ligt op loopafstand van het station.

Volop genieten en een gezellig dagje uit !

Multi-tasken, hollen en stilstaan, de moderne vrouw draait haar handen hier niet voor om.
De vrouw van nu is bewust van haarzelf en haar omgeving, ze is open-minded en ze heeft het lef
om af en toe voor zichzelf te kiezen.

Lady Sunday Brugge verzamelt vrouwgerichte (web)winkels, merken en workshops onder 1 dak
en maakt zo de keuze uit het actuele aanbod makkelijk.

Zoals iedere editie zoeken we actief naar standhouders die aansluiten bij de interesses van de moderne vrouw? Deze groepeerden we in een aantal ‘grote’ thema’s: mode, schoonheid & esthetiek, interieur, vrije tijd, workshops, … Waarna we specifieke standhouders aanschreven die pasten binnen deze thema’s. Die standhouders variëren van oerklassiek over retro-fashion tot supermoderne trends.

Klemtoon van de voorjaareditie ligt voornamelijk op authentieke en originele producten.

Zo hebben we o.a. een herborist met een passie voor kruiden te gast.
Er zijn etherische olie, handgemaakt keramiek, ambachtelijke juwelen, handgesponnen (alpaca)wol, bloemen en plantjes, enz. Een dichter brengt zijn ‘feel-good’ gedichten.

Ook zijn er doorlopend demonstraties van lichaams- en voetverzorging, wellness, massage,
anti-stress en anti-aging therapieën, detox en natuurzuivere ecologische verzorgingsproducten, …

Ter plaatse worden zelfs door verschillende getalenteerde “kunstenaars” juwelen gefabriceerd.
Een aanrader is het branden van glaskralen met een zuurstofbrander. Maar ook andere technieken kun je ontdekken: gebreide juwelen, juwelen geweven van paardenhaar, pareljuwelen, …

Je bent zeker van een uniek stuk !

Wat staat er nog meer op het programma?

 • Een make-over qua haar en make-up
 • Funky dameskledij
 • Make-up en verzorgingsproducten
 • Gezondheid & wellness
 • Stoute speeltjes
 • Interieurspulletjes
 • Juwelen
 • Vrije tijd en hobby
 • Keuvelen met een heerlijk wijntje of een stoere pint

Interactief programma:

 

Je kan GRATIS deelnemen aan demonstraties
rond visagie, cosmetica en verzorging.

 

Ook het haar wordt onder handen genomen door ons
team professionele kappers.
Creëer een nieuwe look.


Nadien – als jij dat wenst – laat je een foto nemen
in de photobooth van het resultaat.


Wil je gewoon een super leuke foto met je vriendinnen ?
Ook dat kan !

 

For ladies only ! Dat is het concept.

Een gezellig dagje uit met je vriendinnen vol beauty, entertainment en shopplezier.

Maak kennis met de nieuwigheden op het gebied van gezondheid, beauty, wellness, fashion, gadgets, vrije tijd, interieur en lifestyle, …

F.A.Q.

 • locatie: Site Oud Sint-Jan te 8000 Brugge
 • ingang via de parking (GPS) Zonnekemeers – 8000 Brugge
 • open voor het publiek van 10.00 tot 18.00 uur
 • GRATIS ingang !
 • Lady Sunday’ is een organisatie van Miss Beaver en Miete Confiete
 • voor verdere informatie, de algemene voorwaarden of vragen :

  facebook.com/ladysundaybrugge

ladysundaybrugge@gmail.com

0479-626.739

Enkele reacties over vorige edities:

 • Merci meisjes voor de goede organisatie! Schoon volk, veel gebabbeld, toffe standen,
  goed van eten, losse sfeer… net wat een Lady Sunday moet zijn!
 • Oftewel de moderne versie van ne zondagse koffieklets!
  Vree plezant, ook voor de standhouders, goed geregeld meiden.
 • Er is er hier eentje content met haar nieuwe look! Dank je wel.

Schrijf je in voor het vijfjarig jubileum

Wanneer? Vrijdag 6  februari 2015 om 19u30
Voor wie? Alle Brugse handelaars
Waar? Oud Sint Jan Brugge
Wat? Jubileumfeest van een drankje en een hapje voorzien door onze sponsors en dans met Live muziek van Alex en Rudy.
Uw bijdrage? Uw goed humeur en uw beste dansbenen.
Inschrijven?  Voor 1 februari via onderstaand formulier
Met dank aan Oud Sint Jan Brugge, Stad Brugge dienst Lokale Economie en onze sponsors.

Uw naam (vereist)

Uw email (vereist)

Onderwerp

Schrijft zich in voor het jubileum van vrijdag 6 februari om 19u30 in Oud St-Jan en zal met volgend aantal personen aanwezig zijn:
(VUL HET AANTAL PERSONEN IN)

Shoppingdagen 2014-2015

Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur. In de binnenstad zal straks weer een grote gezellige drukte heersen van mensen op zoek naar cadeautjes voor familie, vrienden en geliefden. Om alles in goede banen te leiden en het shoppen tijdens deze dagen extra te stimuleren, sloegen Stad Brugge en De Lijn ook dit jaar de handen in mekaar om dit jaar niet op 8 maar op 10 Shoppingdagen gratis openbaar vervoer aan te bieden en een gedeelte van de binnenstad verkeersvrij te maken.

Nieuw dit jaar is dat ook tweede Kerstdag en de officiële Soldendag, dit zijn 26 december 2014 en 2 januari 2015 worden meegenomen in de campagne.

Dit jaar zijn er tien shoppingdagen:

 • zaterdag 6 december
 • zondag 7 december
 • zaterdag 13 december
 • zondag 14 december
 • zaterdag 20 december
 • zondag 21 december
 • vrijdag 26 december
 • zaterdag 27 december
 • zondag 28 december
 • vrijdag 2 januari (start solden)

Tijdens deze tien dagen zijn de Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Markt en doorsteek naar Eiermarkt en Noordzandstraat verkeersvrij van 12 tot 18 uur. Concreet wil dit zeggen dat in deze straten alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen en rijdieren verboden zal zijn op basis van een tijdelijke politieverordening. Deze bepaling geldt niet voor fietsers en hulpdiensten, noch voor electrische rolstoelen gebruikt door personen met een handicap. Dit houdt ook in dat Parking Zilverpand van 12-18 uur niet bereikbaar zal zijn. Abonnementshouders krijgen een doorlaatbewijs met info over de te volgen route.

De taxistandplaats voorzien voor vergunningshouders op de Markt wordt op die dagen tijdelijk verplaatst naar de Philipstockstraat en ook de bussen van De Lijn rijden volgens aangepaste trajecten. De bediening van de Halte Markt valt weg. De dichtsbijzijnde haltes zijn de halte aan de Stadsschouwburg en de nieuwe tijdelijke haltes aan de Dijver en het Guide Gezelleplein. De huurkoetsen krijgen een tijdelijke halte aan de overkant van het Provinciaal Hof en de Sightseeing Line bussen vertrekken vanuit de Wollestraat aan de bushalte van De Lijn die deze dagen niet wordt gebruikt.

Tijdens de werkzaamheden in de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat blijven de handelszaken in elke fase bereikbaar voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. Dit geldt dus ook tijdens de shoppingdagen.
Van midden december tot 19 januari 2015 worden deze straten ook opnieuw open gesteld voor het gewone doorgaand verkeer. Tijdens de shoppingdagen zijn ze dus wel verkeersvrij van 12 tot 18 uur.

Tijdens tien shoppingdagen rij je gratis naar en van Brugge met de bussen van De Lijn.
Bovendien zet De Lijn extra bussen in tussen 12.30 u en 19 u.
Om de grote verkeersstromen die deze dagen met zich mee brengen in goede banen te leiden, werken we ook dit jaar weer samen met Vives. Parking Vives wordt opnieuw een bijkomende P&R Parking. Vanaf 12-21 uur kunnen shoppers daar hun wagen parkeren onder toezicht van vrijwillige parkeerwachters. Vanaf 12u30 tot 19uur rijdt de shoppingbus van De Lijn gratis van en naar het centrum. Wie na 19u terug naar de Parking Vives wil, kan natuurlijk een beroep doen op stadslijn 25 die naast de shoppingbus de verbinding garandeert en dit tot na 19 uur.

Zo kun je vlot en gratis van op de P&R parkings en randparkings heen en terug naar het centrum. Op de voorstadslijnen en op de stadslijnen zelf kun je gratis overstappen binnen het uur. De bussen van De Lijn volgen op die dagen tussen 12.30 u. en 19 u. een alternatief parcours binnen het centrum.

Hier een overzicht van de P&R parkings en randparkings.

P & R Steenbrugge

Op het einde van de Baron Ruzettelaan, nabij de brug van Steenbrugge. Op deze parking is er plaats voor 185 wagens. De bushalte ‘P&R Steenbrugge’ en ‘Abdij Steenbrugge’ worden bediend door lijn 20 en 21. Op de Shoppingdagen worden op deze verbinding extra bussen ingelegd zodat u vanaf deze P&R om de 15 minuten verbinding hebt.

P & R Jan Breydel

Aan het Jan Breydelstadion in de Olympialaan. Op deze parking zijn er 100 parkeerplaatsen. Opgelet: deze parking dient niet als Park & Ride-terrein tijdens thuismatchen van Club Brugge of Cercle Brugge. De bushalte ‘Sint-Andries Kerk’ langs de Gistelse Steenweg wordt bediend door lijnen 5, 15, 52, 53, 54, 55 en 89.

P & R Boogschutterslaan

In de Boogschutterslaan, aan Sint-Kruis Kerk. Een tweede terrein ligt iets verderop aan sportclub Brughia, net naast Studio Hall. In totaal kunnen er 100 wagens parkeren. De bushalte ‘Sint-Kruis Kerk’ wordt bediend door lijnen 6, 10, 11, 16, 62 en 81.

Randparking Bevrijdingslaan

Aan de ventweg van de Bevrijdingslaan, in het stuk tussen de Jan Breydellaan en de Peter Benoitlaan. Op deze randparking zijn er 170 parkeerplaatsen voor personenwagens. De bushalte ‘Bevrijdingslaan’ wordt bediend door lijn 23.

Randparking Magdalenastraat

Aan het Edgar De Smedtplantsoen in de Magdalenastraat. Op deze parking zijn er 100 parkeerplaatsen. De bushalte ‘Hertogen’ wordt bediend door lijnen 52 en 53.

Randparking Coiseaukaai

Aan het kruispunt van de Lodewijk Coiseaukaai met de Havenstraat. Op deze parking is er plaats voor 75 personenwagens. De bushalte ‘Haven’ wordt bediend door lijnen 14, 41, 42 en 84.

Parking Vives

Aan de Ventweg Expresweg N31 (afrit Industriezone Vogelzang)/Koningin Astridlaan. Van 12 tot 21 u. kun je daar parkeren onder toezicht van vrijwillige parkeerwachters. Vanaf 12.30 tot 19 u. rijdt de Shoppingbus van De Lijn gratis van en naar het centrum. Wie na 19 u terug naar Parking Vives wil, kan natuurlijk altijd een beroep doen op de stadslijn 25 die naast de Shoppingbus nog steeds de permanente standaard verbinding garandeert en dit tot na 19 u.