Shoppingdagen 2014-2015

Home » Geen categorie » Shoppingdagen 2014-2015

Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur. In de binnenstad zal straks weer een grote gezellige drukte heersen van mensen op zoek naar cadeautjes voor familie, vrienden en geliefden. Om alles in goede banen te leiden en het shoppen tijdens deze dagen extra te stimuleren, sloegen Stad Brugge en De Lijn ook dit jaar de handen in mekaar om dit jaar niet op 8 maar op 10 Shoppingdagen gratis openbaar vervoer aan te bieden en een gedeelte van de binnenstad verkeersvrij te maken.

Nieuw dit jaar is dat ook tweede Kerstdag en de officiële Soldendag, dit zijn 26 december 2014 en 2 januari 2015 worden meegenomen in de campagne.

Dit jaar zijn er tien shoppingdagen:

  • zaterdag 6 december
  • zondag 7 december
  • zaterdag 13 december
  • zondag 14 december
  • zaterdag 20 december
  • zondag 21 december
  • vrijdag 26 december
  • zaterdag 27 december
  • zondag 28 december
  • vrijdag 2 januari (start solden)

Tijdens deze tien dagen zijn de Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Markt en doorsteek naar Eiermarkt en Noordzandstraat verkeersvrij van 12 tot 18 uur. Concreet wil dit zeggen dat in deze straten alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen en rijdieren verboden zal zijn op basis van een tijdelijke politieverordening. Deze bepaling geldt niet voor fietsers en hulpdiensten, noch voor electrische rolstoelen gebruikt door personen met een handicap. Dit houdt ook in dat Parking Zilverpand van 12-18 uur niet bereikbaar zal zijn. Abonnementshouders krijgen een doorlaatbewijs met info over de te volgen route.

De taxistandplaats voorzien voor vergunningshouders op de Markt wordt op die dagen tijdelijk verplaatst naar de Philipstockstraat en ook de bussen van De Lijn rijden volgens aangepaste trajecten. De bediening van de Halte Markt valt weg. De dichtsbijzijnde haltes zijn de halte aan de Stadsschouwburg en de nieuwe tijdelijke haltes aan de Dijver en het Guide Gezelleplein. De huurkoetsen krijgen een tijdelijke halte aan de overkant van het Provinciaal Hof en de Sightseeing Line bussen vertrekken vanuit de Wollestraat aan de bushalte van De Lijn die deze dagen niet wordt gebruikt.

Tijdens de werkzaamheden in de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat blijven de handelszaken in elke fase bereikbaar voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand. Dit geldt dus ook tijdens de shoppingdagen.
Van midden december tot 19 januari 2015 worden deze straten ook opnieuw open gesteld voor het gewone doorgaand verkeer. Tijdens de shoppingdagen zijn ze dus wel verkeersvrij van 12 tot 18 uur.

Tijdens tien shoppingdagen rij je gratis naar en van Brugge met de bussen van De Lijn.
Bovendien zet De Lijn extra bussen in tussen 12.30 u en 19 u.
Om de grote verkeersstromen die deze dagen met zich mee brengen in goede banen te leiden, werken we ook dit jaar weer samen met Vives. Parking Vives wordt opnieuw een bijkomende P&R Parking. Vanaf 12-21 uur kunnen shoppers daar hun wagen parkeren onder toezicht van vrijwillige parkeerwachters. Vanaf 12u30 tot 19uur rijdt de shoppingbus van De Lijn gratis van en naar het centrum. Wie na 19u terug naar de Parking Vives wil, kan natuurlijk een beroep doen op stadslijn 25 die naast de shoppingbus de verbinding garandeert en dit tot na 19 uur.

Zo kun je vlot en gratis van op de P&R parkings en randparkings heen en terug naar het centrum. Op de voorstadslijnen en op de stadslijnen zelf kun je gratis overstappen binnen het uur. De bussen van De Lijn volgen op die dagen tussen 12.30 u. en 19 u. een alternatief parcours binnen het centrum.

Hier een overzicht van de P&R parkings en randparkings.

P & R Steenbrugge

Op het einde van de Baron Ruzettelaan, nabij de brug van Steenbrugge. Op deze parking is er plaats voor 185 wagens. De bushalte ‘P&R Steenbrugge’ en ‘Abdij Steenbrugge’ worden bediend door lijn 20 en 21. Op de Shoppingdagen worden op deze verbinding extra bussen ingelegd zodat u vanaf deze P&R om de 15 minuten verbinding hebt.

P & R Jan Breydel

Aan het Jan Breydelstadion in de Olympialaan. Op deze parking zijn er 100 parkeerplaatsen. Opgelet: deze parking dient niet als Park & Ride-terrein tijdens thuismatchen van Club Brugge of Cercle Brugge. De bushalte ‘Sint-Andries Kerk’ langs de Gistelse Steenweg wordt bediend door lijnen 5, 15, 52, 53, 54, 55 en 89.

P & R Boogschutterslaan

In de Boogschutterslaan, aan Sint-Kruis Kerk. Een tweede terrein ligt iets verderop aan sportclub Brughia, net naast Studio Hall. In totaal kunnen er 100 wagens parkeren. De bushalte ‘Sint-Kruis Kerk’ wordt bediend door lijnen 6, 10, 11, 16, 62 en 81.

Randparking Bevrijdingslaan

Aan de ventweg van de Bevrijdingslaan, in het stuk tussen de Jan Breydellaan en de Peter Benoitlaan. Op deze randparking zijn er 170 parkeerplaatsen voor personenwagens. De bushalte ‘Bevrijdingslaan’ wordt bediend door lijn 23.

Randparking Magdalenastraat

Aan het Edgar De Smedtplantsoen in de Magdalenastraat. Op deze parking zijn er 100 parkeerplaatsen. De bushalte ‘Hertogen’ wordt bediend door lijnen 52 en 53.

Randparking Coiseaukaai

Aan het kruispunt van de Lodewijk Coiseaukaai met de Havenstraat. Op deze parking is er plaats voor 75 personenwagens. De bushalte ‘Haven’ wordt bediend door lijnen 14, 41, 42 en 84.

Parking Vives

Aan de Ventweg Expresweg N31 (afrit Industriezone Vogelzang)/Koningin Astridlaan. Van 12 tot 21 u. kun je daar parkeren onder toezicht van vrijwillige parkeerwachters. Vanaf 12.30 tot 19 u. rijdt de Shoppingbus van De Lijn gratis van en naar het centrum. Wie na 19 u terug naar Parking Vives wil, kan natuurlijk altijd een beroep doen op de stadslijn 25 die naast de Shoppingbus nog steeds de permanente standaard verbinding garandeert en dit tot na 19 u.

Geef een reactie

Translate »