Cadeaubon Brugge

In Brugge werd recent een nieuw initiatief opgestart genaamd ‘Cadeaubon Brugge‘ (zie cadeaubonbrugge.be en het laatste nieuws)
Iemand die een Cadeaubon Brugge ontvangt kan deze besteden in een deelnemende handelaar naar keuze.
 • Registratie op cadeaubon Brugge op zich is geheel kosteloos.
 • Elke deelnemende zaak krijgt een plaats op cadeaubonbrugge.be.
 • Elke bon bevat een unieke code. Bij ontvangst van de cadeaubon kan deze code eenvoudig online geverifieerd worden (op tadabon.be/verifieer), wat meteen ook het signaal is dat de cadeaubon in jouw zaak is gebruikt.
 • De waarde van de cadeaubon wordt vervolgens automatisch uitbetaald. Hierop wordt 8% (excl. BTW) afgehouden voor de werking van ‘Cadeaubon Brugge’
Indien je wenst deel te nemen kan dit door te mailen naar info@cadeaubonbrugge.be met vermelding van de naam van de zaak en van de zaakvoerder.

Autoluwe winkelstraten vanaf februari 2016

Het nieuwe mobiliteitsplan van de Stad streeft dan ook naar een uitbreiding van een voetgangerszone.  In deze voetgangerszone wordt bijzonder aandacht geschonken aan het vermijden van conflicten tussen voetgangers en fietsers.  Een eerste realisatie van de uitbreiding van deze voetgangerszone is nu een feit.
Het College van Burgemeester en Schepenen besliste in zitting van 21 december 2015 om elke zaterdag en elke eerste zondag van de maand een gedeelte van de binnenstad autoluw te maken in het kader van het nieuwe mobiliteitsplan.  Concreet start dit dus vanaf zaterdag 6 en zondag 7 februari 2016.
Om het shoppen op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen, zullen de volgende straten op voormelde dagen van 10.00 tot 18.00 uur autoluw worden gemaakt: Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat en Zuidzandstraat.

Concreet betekent dit dat in deze straten verder alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerde voortbewegingstoestellen en rijdieren verboden zal zijn op basis van een aanvullend reglement.  Deze bepaling geldt niet voor fietsers en hulpdiensten, noch voor elektrische rolstoelen gebruikt door personen met een handicap.
Enkel de bussen van De Lijn krijgen op die dag toestemming om via de Zuidzandstraat de tijdelijke halte in het Sint-Salvatorskerkhof te bereiken.
Dit houdt ook in dat Parking Zilverpand van 10.00 tot 18.00 uur niet bereikbaar zal zijn. Hebt u een abonnement in parking Zilverpand, dan ontvangt u binnenkort een gepersonaliseerd schrijven over deze verkeersvrije dagen.

Taxi’s, bussen, koetsen, SightSeeing Line en koetsen

De taxistandplaatsen op de Markt en in de Adriaan Willaertstraat blijven behouden.
De taxi’s zullen de taxistandplaatsen kunnen bereiken via Katelijnestraat – Mariastraat – Oude Burg – Wollestraat (uit Oude Burg linksaf naar de Markt). Wegrijden via de Vlamingstraat.
De bussen van De Lijn rijden volgens aangepaste trajecten. De bediening van de halte Markt valt weg. De dichtstbijzijnde haltes zijn de halte aan de Stadsschouwburg en de nieuwe tijdelijke haltes aan de Dijver, in het Sint-Salvatorskerkhof en op het Guido Gezelleplein.
De huurkoetsen behouden de halte op de Markt en de busjes van de SightSeeing Line behouden ook de halte op de Markt.

Verkeersmaatregelen

De Politie neemt de nodige verkeersmaatregelen zodat alle garages in de onmiddellijke omgeving van de verkeersluwe winkelstraten ten allen tijde bereikbaar blijven mits het in acht nemen van de door u mogelijke voorzorgen.

Doorlaatbewijzen

Haal tijdig uw wagen uit uw garage mocht u de wagen één van die dagen nodig hebben en plan het terug parkeren in de garage ook liefst na 18.00 uur. Lukt dit niet, dan kan u bij de Mobiliteitsdienst op de Burg een tijdelijk doorlaatbewijs aanvragen.  Dit doorlaatbewijs geldt voor alle autovrije winkelzaterdagen en eerste zondagen van de maand het hele jaar 2016.
Om een dergelijk doorlaatbewijs te verkrijgen, brengt u uw identiteitskaart, het kentekenbewijs van het voertuig en een bewijs van ontoegankelijke garage mee naar de Mobiliteitsdienst. U kan dit bewijzen met uw eigendomsakte, huurcontract of gebruiksovereenkomst met exacte vermelding van de ingang van de garage en het nummer van de box of de standplaats of het aantal parkeermogelijkheden op het parkeerterrein of in de garage.
De Mobiliteitsdienst is open van maandag tot vrijdag telkens van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook ’s namiddags van 14.00 tot 18.00 uur.

Zondag 18 oktober: Bubbelbus

Op zondag 18 oktober kunnen zo’n 400 klanten van vijftien Brugse handelaars voor de tweede maal shophoppen in de Brugse binnenstad.

Verschillende Volkswagenbusjes rijden tussen 14 en 19u30 rond en brengen genodigden van de ene pitstop naar de andere waar ze bubbels kunnen bijtanken, alvorens andere Brugse ondernemingen te ontdekken!

De busjes houden halt in de Katelijnestraat, Langestraat, Hoogstraat, Ezelstraat, Geldmuntstraat, Zuidzandstraat en op het Walplein.

bubbelbus2015

Neem als handelaar deel aan de 'Doe Goed Pas'

De Vrijwilligerscentrale bestaat dit jaar 5 jaar en dat moet gevierd worden! Om Brugse vrijwilligers en mantelzorgers extra te bedanken wil het stadsbestuur hen een “Doe Goed Pas” schenken. Deze unieke kortingskaart zal eind 2015 verspreid worden en zal geldig zijn vanaf 1 januari 2016 voor de periode van 1 jaar. Maar liefst 10.000 vrijwilligers en mantelzorgers, verspreid over meer dan 200 Brugse organisaties, zullen recht hebben op de Doe Goed Pas.

Deelnemen als handelaar?

Stad Brugge is op zoek naar enthousiaste lokale handelaars die willen meewerken aan dit unieke project. U kunt een korting aanbieden of een ander leuk voordeel. Wat je wilt aanbieden en onder welke voorwaarden, dat kies je als handelaar helemaal zelf. Wij vinden het project zowel interessant voor starters als gevestigde handelaars. Zo bereikt u niet alleen een nieuw cliënteel, maar toont u uw goed hart voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. Via een website en media-aandacht zal ook uw bijdrage in de verf gezet worden.

Wil je mee deel uitmaken van de ‘Doe Goed Pas sponsors’ neem dan contact op met de Brugse Vrijwilligerscentrale via Lies Tamsin op het nummer 050 44 86 48 of via lies.tamsin@brugge.be

Winkelzondagen

Op vraag van verschillende handelaars van de hoofdwinkelstraten is Stad Brugge dienst lokale Economie gestart met een winkelzondag in de binnenstad.

Alle leden van handelskringen en individuele handelaars in de binnenstad kunnen uiteraard vermeld worden op de website. Hierbij de link naar de website van stad Brugge https://www.brugge.be/winkelen-op-zondag-in-brugge. Als handelaars willen meedoen met de opening op zondag, dienen ze gewoon het digitaal invulformulier in te vullen en te verzenden.

Lady Sunday in Oud St Jan

Zondag 03 maart is er opnieuw : LADY SUNDAY BRUGGE .

leukste beurs voor de vrouw van nu !

De nieuwste trends, koopjes, hebbedingetjes, gadgets, handige producten, mooie ideeën en nog veel meer voor de moderne vrouw. Ontspannen en genieten van wat Vlaanderen te bieden heeft qua trendsettende, verrassende, kleurrijke (web)winkels met een vrouwelijke toets.

We zetten de hipste “ lady-shops “ in de verf.

Voor dit hippe evenement kiezen we bewust voor vrouwgerichte handelaars en ondernemers.

Trendsettende, verrassende, kleurrijke (web)winkels met een vrouwelijke toets.

De organisatoren komen uit de regio Brugge: Anne-Mieke Beernaert & Bie Debevere.
2 enthousiaste praatgrage dames – maar vooral: zelfstandige ondernemers én 100% van deze tijd.

 1. Bie Debevere

  winkel + webshop: Miss Beaver Noordzandstraat 69 – 8000 Brugge
  beavershop@hotmail.comhttp://www.missbeaver.be

Miss Beaver is dé shop voor vrouwen met pit ! Betaalbare mode met een twist: King Louie, 2Two,Nice things, Lien& Giel, Sugarhill Boutique, … accessoires en veel meer.
Mix & match en creëer je eigen ensemble ! Funky retrofashion voor de eigentijdse vrouw die zich wil onderscheiden ! Because life should be fun !

 1. Anne-Mieke Beernaert

  atelier + workshops + webshop: Miete Confiete – Wantestraat 122 – 8310 Assebroek
  info@mieteconfiete.behttp://www.mieteconfiete.be

Kleurrijk, trendy, hip, origineel ! – alles mag, niks moet.
Nieuwerwets handwerk voor grote en kleine mensjes. Kleurrijke kado’s en originele hebbedingen.

Wolletjes & garen, benodigdheden & accessoires voor breien, haken & creatief zelf maken.
Workshops : o.a. haaklessen, “Start 2 Crochet”, stofferen van boekjes, “Kids Couture Atelier”, …

Locatie in het hart van Brugge. Site Oud Sint-Jan.

Deze najaarseditie van ‘Lady Sunday’ gaat door

in de polyvalente benedenzaal van het congres-

en evenementencentrum ‘Oud Sint-Jan.

Een toplocatie met voldoende knowhow en
infrastructuur.


Deze unieke historische site is makkelijk bereikbaar,

heeft een eigen parking (ingang Zonnekemeers)

en ligt op loopafstand van het station.

Volop genieten en een gezellig dagje uit !

Multi-tasken, hollen en stilstaan, de moderne vrouw draait haar handen hier niet voor om.
De vrouw van nu is bewust van haarzelf en haar omgeving, ze is open-minded en ze heeft het lef
om af en toe voor zichzelf te kiezen.

Lady Sunday Brugge verzamelt vrouwgerichte (web)winkels, merken en workshops onder 1 dak
en maakt zo de keuze uit het actuele aanbod makkelijk.

Zoals iedere editie zoeken we actief naar standhouders die aansluiten bij de interesses van de moderne vrouw? Deze groepeerden we in een aantal ‘grote’ thema’s: mode, schoonheid & esthetiek, interieur, vrije tijd, workshops, … Waarna we specifieke standhouders aanschreven die pasten binnen deze thema’s. Die standhouders variëren van oerklassiek over retro-fashion tot supermoderne trends.

Klemtoon van de voorjaareditie ligt voornamelijk op authentieke en originele producten.

Zo hebben we o.a. een herborist met een passie voor kruiden te gast.
Er zijn etherische olie, handgemaakt keramiek, ambachtelijke juwelen, handgesponnen (alpaca)wol, bloemen en plantjes, enz. Een dichter brengt zijn ‘feel-good’ gedichten.

Ook zijn er doorlopend demonstraties van lichaams- en voetverzorging, wellness, massage,
anti-stress en anti-aging therapieën, detox en natuurzuivere ecologische verzorgingsproducten, …

Ter plaatse worden zelfs door verschillende getalenteerde “kunstenaars” juwelen gefabriceerd.
Een aanrader is het branden van glaskralen met een zuurstofbrander. Maar ook andere technieken kun je ontdekken: gebreide juwelen, juwelen geweven van paardenhaar, pareljuwelen, …

Je bent zeker van een uniek stuk !

Wat staat er nog meer op het programma?

 • Een make-over qua haar en make-up
 • Funky dameskledij
 • Make-up en verzorgingsproducten
 • Gezondheid & wellness
 • Stoute speeltjes
 • Interieurspulletjes
 • Juwelen
 • Vrije tijd en hobby
 • Keuvelen met een heerlijk wijntje of een stoere pint

Interactief programma:

 

Je kan GRATIS deelnemen aan demonstraties
rond visagie, cosmetica en verzorging.

 

Ook het haar wordt onder handen genomen door ons
team professionele kappers.
Creëer een nieuwe look.


Nadien – als jij dat wenst – laat je een foto nemen
in de photobooth van het resultaat.


Wil je gewoon een super leuke foto met je vriendinnen ?
Ook dat kan !

 

For ladies only ! Dat is het concept.

Een gezellig dagje uit met je vriendinnen vol beauty, entertainment en shopplezier.

Maak kennis met de nieuwigheden op het gebied van gezondheid, beauty, wellness, fashion, gadgets, vrije tijd, interieur en lifestyle, …

F.A.Q.

 • locatie: Site Oud Sint-Jan te 8000 Brugge
 • ingang via de parking (GPS) Zonnekemeers – 8000 Brugge
 • open voor het publiek van 10.00 tot 18.00 uur
 • GRATIS ingang !
 • Lady Sunday’ is een organisatie van Miss Beaver en Miete Confiete
 • voor verdere informatie, de algemene voorwaarden of vragen :

  facebook.com/ladysundaybrugge

ladysundaybrugge@gmail.com

0479-626.739

Enkele reacties over vorige edities:

 • Merci meisjes voor de goede organisatie! Schoon volk, veel gebabbeld, toffe standen,
  goed van eten, losse sfeer… net wat een Lady Sunday moet zijn!
 • Oftewel de moderne versie van ne zondagse koffieklets!
  Vree plezant, ook voor de standhouders, goed geregeld meiden.
 • Er is er hier eentje content met haar nieuwe look! Dank je wel.

Schrijf je in voor het vijfjarig jubileum

Wanneer? Vrijdag 6  februari 2015 om 19u30
Voor wie? Alle Brugse handelaars
Waar? Oud Sint Jan Brugge
Wat? Jubileumfeest van een drankje en een hapje voorzien door onze sponsors en dans met Live muziek van Alex en Rudy.
Uw bijdrage? Uw goed humeur en uw beste dansbenen.
Inschrijven?  Voor 1 februari via onderstaand formulier
Met dank aan Oud Sint Jan Brugge, Stad Brugge dienst Lokale Economie en onze sponsors.

Uw naam (vereist)

Uw email (vereist)

Onderwerp

Schrijft zich in voor het jubileum van vrijdag 6 februari om 19u30 in Oud St-Jan en zal met volgend aantal personen aanwezig zijn:
(VUL HET AANTAL PERSONEN IN)